De CrisisConnect app bevat een nieuwe functie, waarmee onze gebruikers de app kunnen beveiligen met hun vingerafdruk of FaceID. Hiermee wordt de privacygevoelige informatie die de app bevat extra beschermd.

Pincode en vingerafdruk of FaceID
CrisisConnect-gebruikers kiezen zelf of ze deze beveiliging willen gebruiken. Een gebruiker kiest vervolgens een vijfcijferige pincode en legt zijn vingerafdruk of FaceID (afhankelijk van het toestel) vast. Vergelijkbaar met de apps van banken of WhatsApp.

Als dit is ingesteld, wordt bij het openen van de app een van beiden gevraagd. De wachttijd hiervoor is vrij aan te passen van 1 minuut tot uiterlijk 24 uur.

Continue focus op beveiliging
De beveiliging van onze app heeft doorlopend onze aandacht. Zo volgt in een komende update two-factor-authentication voor het aanmaken van een account en wijzigen van wachtwoorden. Ook aan de achterkant gebeurt er veel. Zo is recentelijk een pentest uitgevoerd en maken we gebruik van vulnerabilityscanning.

Pentest
Oftewel een penetratietest. Wat houdt dit in? Onze systemen worden dan gecontroleerd op de aanwezigheid van zwakke plekken. Dit doen we niet zelf, we laten dit uitvoeren door specialisten. Dit zijn eigenlijk professionele hackers. Lukte het hen om binnen te komen in ons systeem? Zoals we verwachtten, is dit niet gelukt. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Deze zijn direct door ons doorgevoerd en worden binnenkort nogmaals getest.

Vulnerabilityscanning
Naast deze check werken we ook met een ‘netwerk vulnerability scanner’. Simpel gezegd zijn dit acht netwerkscanners die constant zoeken naar kwetsbaarheden in de beveiliging.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de CrisisConnect app? Neem dan contact met ons op!