Stel, er is sprake van een crisis of incident. Je wilt snel jouw crisisteams oproepen. Via de app maak je eenvoudig en snel een incident aan. Je schetst de situatie, selecteert de teams, geeft belangrijke locaties aan en start het incident. Je teamleden worden gealarmeerd en zien in de app precies wat er aan de hand is. Vervolgens wil je communiceren met elkaar over de aanpak van het incident. Dit is nu compleet vernieuwd binnen de Module Incidenten.

Vernieuwde dashboard-pagina 
De dashboard-pagina van het incident is vernieuwd. Vanaf hier kun je makkelijk navigeren naar de nieuwe onderdelen Chat, Taken, Logboek, Beelden, Notitieblok en Teams.

Nieuwe onderdelen

 • Chat
  Bevat de chats die voor dit incident zijn aangemaakt. Een chat waarin teamleden hun aanwezigheid kunnen aangeven en een chat per team worden automatisch aangemaakt. Ook is het mogelijk om zelf chatgroepen toe te voegen.
 • Taken
  In het overzicht zie je alle taken die aan jou zijn toegewezen, samen met de door jou aangemaakte taken (voor jezelf of teamleden). Je kunt reageren op taken en de status aanpassen, bijvoorbeeld naar ‘Afgerond’.
 • Logboek
  Inzage in gelogde berichten, zoals waarnemingen, besluiten en taken. 
 • Beelden
  Om situatieschetsen met elkaar te delen, zoals een actueel beeld.
 • Notitieblok
  Een pagina waar je eigen notities kunt toevoegen. Deze zijn alleen voor jezelf inzichtelijk.
 • Teams
  Een overzicht van de teams en personen die gekoppeld zijn aan het incident. Je ziet aan het bolletje of een persoon actief is binnen het incident. Groen = Ja, neemt deel / Rood = nee, neemt geen deel / Grijs = Geen reactie.

Online sessie 'Incidenten in CrisisConnect'

Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan de online sessie 'Incidenten in CrisisConnect'. Tijdens deze sessie geven we je een achtergrond rondom de Module Incidenten; waarom is deze er? Ook gaan we in op het gedachtegoed van netcentrisch werken. En natuurlijk geven we je een demo van de functionaliteiten.

De sessie wordt gepresenteerd door Martijn van Wijlen. Hij is trainer en adviseur bij V&R, met name op het gebied van samenwerken en informatie-uitwisseling. Daarom vertelt Martijn je alles rondom deze vernieuwde module.

Incidentenmodule