Debby van der Lelie, Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden

Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) werkt sinds 2021 met de CrisisConnect app. VGGM werkt aan een veilige en gezonde samenleving in de regio, samen met vijftien gemeenten en partners in veiligheid en zorg. Debby is Ondersteuner bij het Regionaal Netwerkteam Bevolkingszorg. Zij vertelt je over hun keuzes. 


Waarom zijn jullie met de CrisisConnect app aan de slag gegaan?

“Voor onze piketorganisatie Bevolkingszorg waren we op zoek naar een systeem dat voor zowel gebruikers als beheerders eenvoudig in gebruik is. Voor ons was de belangrijkste functionaliteit de module ‘Contacten’. Wij hebben een groot aantal gebruikers en contactpersonen dus het beheer moest gemakkelijk en snel te regelen zijn. De CrisisConnect app voldeed precies aan onze wensen.”


“Momenteel gebruiken we de app met 275 personen, van piketfunctionaris tot burgemeester”

Hoe gebruiken jullie de CrisisConnect app?

Momenteel gebruiken we de app met 275 personen, van piketfunctionarissen Bevolkingszorg tot de burgemeester. Naast de module ‘Contacten’ gebruiken we ook de module ‘Dossiers’, om snel belangrijke informatie bij de hand te hebben. Zo gebruiken we de app voor het raadplegen van taakkaarten en algemene informatie, zoals GRIP-fases en informatie over LCMS.


Wat is jouw ervaring met de CrisisConnect app?

“Als beheerder én gebruiker ben ik zeer positief over het gebruik van de app. Zowel de beheeromgeving als de app zelf zijn gebruiksvriendelijk. Ook onze gebruikers zijn enthousiast.”

 

Heb je tips voor andere beheerders en/of organisaties?

“Neem de tijd voor je voorbereiding. Maak gebruikersgroepen aan en bepaal welke informatie gebruikers binnen deze groep nodig hebben. Zo zorg je voor overzicht voor gebruikers. En, als wij een nieuwe gebruiker toevoegen, plannen we een afspraak in. Voor de afspraak verstuur ik de link om een account aan te maken. Zo kunnen wij een gebruiker even wegwijs maken in de app. Erg effectief!”