Mascha Nuijten, Gemeente Vlaardingen

De gemeente Vlaardingen werkt sinds november 2018 met de CrisisConnect app. Vlaardingen is een stad met 74.000 inwoners met een historisch centrum, een groot natuurgebied en een belangrijk haven- en industriegebied. Vlaardingen is onderdeel van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Mascha Nuijten is Adviseur fysieke veiligheid en Officier van Dienst Bevolkingszorg. Zij vertelt je over hun keuzes.


Waarom zijn jullie met CrisisConnect aan de slag gegaan?

“We gebruiken de app voor de crisisorganisatie van de gemeente. Alle informatie stond eerst in een werkomgeving en was alleen te benaderen op een pc. Nu vindt iedereen dit in de app. Dat maakt het voor mensen – vooral die buiten aan het werk zijn – erg handig om snel de benodigde informatie te kunnen raadplegen.”

De app en het beheer ervan zijn erg gebruiksvriendelijk. Zelfs ik kan goed overweg met de beheerfunctie en ik ben toch niet echt een digiwonder.

Hoe is de app voor jullie organisatie ingericht?

“In de app staan de werkprocessen, contactgegevens, checklists en andere documenten die bij een crisis van pas kunnen komen. Elk team heeft een eigen mapje waarin de informatie overzichtelijk bij elkaar staat. Op dit moment hebben we 82 gebruikers van de app. De hoofden, teamleiders en ondersteuners van het Team Bevolkingszorg maken er gebruik van. Maar ook onze bestuurders en de huismeesters.”

 

Wat is jouw ervaring met de app?

“Ik vind de app en het beheer ervan erg gebruiksvriendelijk. Zelfs ik kan goed overweg met de beheerfunctie en ik ben toch niet echt een digiwonder.”