Brabantnoord Trans

Veiligheidsregio Brabant-Noord over CrisisConnect

Rene Van Den Heuvel

Rene van den Heuvel
Veiligheidsregio Brabant-Noord

Specialist Sector Crisisbeheersing en Rampenbestrijding
Werkt met de CrisisConnect app sinds: september 2016

Over Veiligheidsregio Brabant-Noord

Binnen de Veiligheidsregio werken brandweer, GHOR (geneeskundige hulp), politie, meldkamer en gemeenten samen. De veiligheidsregio is de verbindende factor als er meerdere organisaties in touw komen bij een incident. De Veiligheidsregio Brabant-Noord is gevestigd in Den Bosch.

Hoe is de app voor jullie organisatie ingericht?

“We hebben binnen de veiligheidsregio veel verschillende functies. Op basis hiervan hebben we de app ingericht. Alle informatie die voor een functie van belang is, staat bij elkaar in het gelijknamige dossier in de app. Gebruikers kunnen hierdoor zo snel mogelijk bij de juiste informatie.

Natuurlijk hebben we alle belangrijke contactgegevens in de app gezet. Daarnaast vind je er qua documenten rampenbestrijdingsplannen, coördinatieplannen, handleidingen, instructiekaarten, GRIP-standaarden en procedures. Ook is het handig dat we er al onze piket-roosters kunnen terugvinden.”

We gebruiken de app tijdens incidenten en oefeningen maar ook om roosters te bekijken en snel iets op te zoeken

Met hoeveel personen maken jullie gebruik van de app?

“Binnen onze organisatie hebben 315 personen toegang tot de app. De gebruikers bestaan uit alle functies die bij een incident betrokken kunnen zijn, van calamiteitencoördinator tot burgemeester en van centralist tot algemeen commandant. Iedereen die toegang heeft tot LCMS (een landelijk informatiesysteem), krijgt ook een account voor CrisisConnect. Dit is voor ons een logische combinatie.

We blijven teamleden ontdekken waarvoor de app geschikt is. Recent heb ik ook de evenementenkalender van Noord-Brabant toegevoegd en de medewerkers die hierbij betrokken zijn. Het gaat dan om evenementen met een gemiddeld of groot risico, zoals hele grote evenementen en festivals.”

In welke situaties vind je de app handig?

“We gebruiken de app in veel situaties. Bij incidenten en oefeningen. Maar ook om onze roosters te bekijken en snel iets op te zoeken.”

Hoe zorg je dat de app bekend is binnen jullie organisatie?

“In mijn ervaring is alleen een mail sturen niet genoeg. Wij verwijzen teamleden structureel naar de app. Dit doen we tijdens elke oefening en calamiteit, zodat het echt tussen de oren zit.”

315 personen in onze organisatie hebben toegang tot de app


https://www.vrbn.nl/

Deze organisaties gebruiken CrisisConnect
Brabantnoord Trans
Vraa Copy