Hoogesteger

Hoogesteger over CrisisConnect

Angelique

Angelique
Hoogesteger Fresh Specialist

Hoger Veiligheidskundige
Werkt met de CrisisConnect app sinds: augustus 2018

Over Hoogesteger

Hoogesteger maakt versgeperste fruit- en groentesappen voor onder andere supermarkten in Nederland en het buitenland. Zij produceren meer dan 100 recepten en zijn Europees marktleider. De organisatie heeft 143 medewerkers en is gevestigd in Zwanenburg.

Hoe is de app voor jullie organisatie ingericht?

"We gebruiken de crisis app deels voor BHV. We hebben zo’n 20 BHV’ers binnen onze organisatie. Zij vinden in de app bijvoorbeeld de BHV-checklists; hierin staat beknopt beschreven wat te doen in bepaalde situaties. Daarnaast gebruiken we de app voor Business Continuity Management (BCM), waarvoor we gecertificeerd zijn. Hiervoor is de app voor ons het meest belangrijk. BCM houdt in dat we ons proberen voor te bereiden op crisissituaties. Daarbij horen continuïteitsplannen om de leverzekerheid van onze producten zoveel mogelijk te garanderen.

Gebruikers vinden in de app verder alle informatie uit ons bedrijfsnoodplan en onze crisismanual. Ook zijn de meest belangrijke contactgegevens opgenomen, zoals van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), mocht er iets mis zijn met de sappen. In de app staan interne en externe contactpersonen, zodat we deze zo snel mogelijk kunnen bereiken."

Met hoeveel personen maken jullie gebruik van de app?

"Bij ons hebben 25 personen toegang tot de app. Deze groep bestaat uit BHV’ers, de technische dienst en ons crisisteam."

De app is voor ons een back-up, een veilig gevoel dat we hem hebben

In welke situaties vind jij de app handig?

"We gebruiken de app bij oefeningen en incidenten. Een stroomstoring die langer dan 4 uur aanhoudt kan bijvoorbeeld grote gevolgen hebben voor onze uitlevering. In deze gevallen moeten we ons crisisteam zo snel mogelijk bijeen hebben. Ook moeten dan alle afdelingen ingelicht worden en stemmen we af wat we intern of extern communiceren. De app is voor ons een back-up middel. Een veilig gevoel dat we hem hebben."

Heb je tips voor andere beheerders?

"Een kleine tip, die ik wel erg praktisch vind: houd je telefoon of iPad ernaast als je informatie toevoegt in de beheeromgeving. Je ziet dan direct hoe het eruitziet in de app."


https://www.hoogesteger.nl

Deze organisaties gebruiken CrisisConnect
Luchtverkeersleiding
Vezet
Logo Hermitageamsterdam
Chdr Logo
Hoogesteger