Header-vingerafdrukbeveiliging-4

CrisisConnect app beveiligen met vingerafdruk of FaceID

De CrisisConnect app bevat een nieuwe functie, waarmee onze gebruikers de app kunnen beveiligen met hun vingerafdruk of FaceID. Hiermee wordt de privacygevoelige informatie die de app bevat extra beschermd.

Pincode en vingerafdruk of FaceID

CrisisConnect-gebruikers kiezen zelf of ze deze beveiliging willen gebruiken. Een gebruiker kiest vervolgens een vijfcijferige pincode en legt zijn vingerafdruk of FaceID (afhankelijk van het toestel) vast. Vergelijkbaar met de apps van banken of WhatsApp.

Als dit is ingesteld, wordt bij het openen van de app een van beiden gevraagd. De wachttijd hiervoor is vrij aan te passen van 1 minuut tot uiterlijk 24 uur.

Continue focus op beveiliging

De beveiliging van onze app heeft doorlopend onze aandacht. Zo volgt in een komende update two-factor-authentication voor het aanmaken van een account en wijzigen van wachtwoorden. Ook aan de achterkant gebeurt er veel. Zo is recentelijk een pentest uitgevoerd en maken we gebruik van vulnerabilityscanning.

Pentest

Oftewel een penetratietest. Wat houdt dit in? Onze systemen worden dan gecontroleerd op de aanwezigheid van zwakke plekken. Dit doen we niet zelf, we laten dit uitvoeren door specialisten. Dit zijn eigenlijk professionele hackers. Lukte het hen om binnen te komen in ons systeem? Zoals we verwachtten, is dit niet gelukt. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Deze zijn direct door ons doorgevoerd en worden binnenkort nogmaals getest.

Vulnerabilityscanning

Naast deze check werken we ook met een ‘netwerk vulnerability scanner’. Simpel gezegd zijn dit acht netwerkscanners die constant zoeken naar kwetsbaarheden in de beveiliging.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de CrisisConnect app? Neem dan contact met ons op!

Leonie van der Est
Leonie van der Est

Onze duizendpoot. Leonie is verantwoordelijk voor Marketing & Communicatie en houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom CrisisConnect. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met Michiel en dochtertje Livy. Is daarnaast interieurfanaat.

  
  06 5335 6790

Tevreden gebruikers van de CrisisConnect app

Luchtverkeersleiding
Ministerie Van Volksgezondheid Welzijn En Sport
Gemeente Maassluis
Logo Odbn
Umc Utrecht
Amstelveen 2