Banner Veiligheid Jouw Apparaten

Tips voor de beveiliging van jouw mobiele apparaten

De veiligheid van de data die jij toevoegt in de CrisisConnect app is onze prioriteit. Daarom hebben wij uitgebreide maatregelen genomen voor de beveiliging van onze app en beheeromgeving. Daarnaast kun je hiervoor als gebruiker zelf ook verschillende stappen ondernemen.

Lees hieronder onze tips voor de beveiliging van jouw mobiele apparaten.

Wachtwoord

Beveilig altijd je pc, tablet en smartphone. Zorg dat deze zijn vergrendeld met een wachtwoord en verander deze regelmatig.

Browsers

Gebruik de nieuwste versies van browsers. Deze zijn voorzien van de laatste ontwikkelingen ten aanzien van antivirussoftware.

Updates

Staan er updates klaar voor je systeem? Voer deze door. Ze zijn belangrijk omdat hierin verbeteringen zijn doorgevoerd, bijvoorbeeld ten opzichte van beveiligingslekken.

Wifi

Wees voorzichtig met onbeveiligde wifi-netwerken. Het lijkt heel handig, maar het brengt risico’s met zich mee. Binnen een dergelijk wifi-netwerk wordt niets versleuteld of beveiligd. Je internetverkeer kan hierdoor onderschept worden door kwaadwillenden. Kies daarom voor een beveiligd netwerk met een wachtwoord.

Find my smartphone

Er zijn verschillende mogelijkheden om te achterhalen waar je smartphone zich bevindt, mocht je deze kwijt zijn. In sommige gevallen kan je telefoon zelfs op afstand geblokkeerd worden. Check wat de opties zijn voor jouw besturingssysteem:

Apple

Android

Windows

Pas op voor phishing

Niet alleen per mail, tegenwoordig verspreiden phishing-berichten zich ook via Whatsapp. Het gevaarlijke hieraan is dat je het bericht ontvangt van een voor jou bekend persoon. Krijg je een bedenkelijk bericht (over het algemeen met spelfouten) met dito link? Niet klikken, altijd verwijderen. Check het bericht wat je ontvangen hebt op Google. Als het phishing is, zijn er altijd al berichten over te vinden.

Heb je vragen over veiligheid? Neem dan zeker contact met ons op.

Tevreden gebruikers van de CrisisConnect app

Umc Utrecht
Logo Odbn
Vraa Copy
Gemeente Maassluis
Schiedam
Yulius