Margreet ten Kate, CHDR

Over CHDR
Het CHDR verricht hoogwaardig geneesmiddelenonderzoek met nieuwe en bestaande geneesmiddelen bij patiënten en gezonde vrijwilligers. Het CHDR is gevestigd in Leiden en werkt nauw samen met de Universiteit Leiden en de klinische afdelingen van het LUMC.

Hoe is de app voor jullie organisatie ingericht?
“De app is ingericht met bestanden die wij gebruiken als een crisis zich voordoet en ons crisisteam (de gebruikers van de app) bij elkaar geroepen moet worden. Dit zijn onder andere checklists en flowcharts die we gebruiken bij calamiteiten, zoals een stroomstoring, brand, crisis of uitval van de vriezers in het laboratorium. Daarnaast staan er bellijsten in met belangrijke suppliers.”

Gebruiken jullie de app ook voor BHV?
“De leden van ons BHV-team zijn als groep toegevoegd aan de app, inclusief hun contactgegevens. Zij zijn geen gebruikers en hebben dus zelf geen toegang tot de app. Het lid van het crisisteam dat de BHV’ers aanstuurt heeft de app wel, zodat hij direct de BHV-leden kan aansturen.”

Met hoeveel personen maken jullie gebruik van de app?
“Er zijn 16 personen met toegang tot de app. Dit zijn de leden van ons crisisteam, de Raad van Bestuur, directeuren en verschillende teamleiders.”

Hoe zorgen jullie dat de app bekend is binnen jullie organisatie?
“Wij hebben een tutorial geschreven voor onze gebruikers. We merkten dat er behoefte was aan een uitleg voor het eerste gebruik. Vervolgens hebben zij de app gedownload en in gebruik genomen.”

In welke situaties vind jij de app handig?
“Het is handig om bij calamiteiten via de app groepsberichten te kunnen sturen en mensen direct te bellen. Daarnaast is het prettig dat alle documentatie te vinden is in de app, ook al ben je niet op het werk.”

Heb je tips voor andere beheerders?
“Bouw eens per maand een moment in om te checken of er nog contactpersonen toegevoegd of verwijderd moeten worden. Controleer ook of de updates van documenten er juist in staan. Test de app eerst voordat je hem uitrolt en tot slot: maak een korte tutorial voor gebruikers. Zij vinden het lastig om de app de eerste keer te gaan gebruiken zonder toelichting.”https://chdr.nl/

https://chdr.nl/

Alle referenties